StudioTrend

A velünk megtervezett otthon meghitt, kényelmes luxus. Egyedi, személyre szabott, amilyen senki másnak nincs.

Ebben a blogban lakberendezéssel, lakásvilágítással és látványtervezéssel kapcsolatos írásokat olvashatsz.
Ha van kérdésed írd meg és egyedi, személyre szabott ötleteket kaphatsz tőlem!

A


Kérdezz e-mailben: Ferenczi Éva

2016.10.04.

ő

Quinn Anne stílusú füles fotelek

Irodabútor Trendek

B


Kérdezz e-mailben: Ferenczi Éva

2016.10.04.

ő

Quinn Anne stílusú füles fotelek

Irodabútor Trendek

Irodabútor Trendek


Kérdezz e-mailben: Ferenczi Éva

2016.10.04.

Az 1700-as években Benjamin Franklin - Tanács egy ifjú kereskedőnek című művével vált közismertté a mondás: Az idő pénz. Ez napjainkra átértékelődni látszik.

Utazás egy prezi segítségével földrészeken, irodákon át.

Munkahely vs Otthon
Többcélú terek - Kapszulák
Bútorok - Hozzáigazítás a technológiához

Előadás az Antares Hungary Kft. partnertalálkozóján
Helyszín: Trófea Étterem - Óbuda
Előadó: Ferenczi Éva lakberendező

Quinn Anne stílusú füles fotelek

Irodabútor Trendek

Hogyan alakítsunk ki merész színekkel finoman komponált nappalit?


Kérdezz e-mailben: Ferenczi Éva

2015.04.01.

Otthonok és Kertek Magazin - Szakértőnk tippjei

Nappali szobánk kialakításakor színek és anyagok szokatlan kombinációjával kifejezhetjük egyéniségünket.

Ahogy a magas támlájú, mustársárgába hajló Quinn Anne stílusú füles fotelek vonzzák magukra a tekintetet a tágas nappaliban, fenséges megjelenésükkel, merész színeikkel fókuszpontot alkotva a falbeugróba simuló szintén hangsúlyos francia stílusú szekrénnyel együtt.

Ahol a nappali többi részét az anyagok sokszínűsége jellemzi: kellemes pasztell színek, krémes sárgák, kékes szürkével kombinálva, és a különböző textúrájú anyagfajták - fa, bőr, len, bársony - megjelenésétől válik még izgalmasabbá a látvány.

És finoman uralja a szobát a kézi tűzésű, új-zélandi gyapjú szőnyeg, a topográfiai térkép inspirálta Niagara, rajta a tölgy dohányzóasztal csíkos lába finoman rímel a szőnyeg és a párnák csíkozására. Kényelmesen mélyülésűek a térbe állított, bársonnyal kárpitozott, arany zsinórral díszített kanapék.

A szoba semleges, hűvös színei mellett a kiegészítők vidám színfoltokként jelenhetnek meg, összességében mégis kifinomult és időtlen lesz a stílus.

Quinn Anne stílusú füles fotelek

Quinn Anne stílusú füles fotelek

Szakmai út Lengyelországban


Kérdezz e-mailben: Ferenczi Éva

2015.09.30.

Az Apeker Kft.-vel pár napos szakmai úton jártunk Lengyelországban. Borongós időben indultunk Budaörsről, aztán Krakkó és Katovice magasságában zöld hegyeket, felhőket, esőt és a hirtelen kitisztuló időben gyönyörű friss tájakat láttunk.

A Pilch Ceramika gyárban megnéztük a csempe tervezés és csempe gyártás folyamatát, a nyersanyagokat, a szalagon végiggördülő félkész és kész termékeket, a hosszú forró kemencét. A végeredményt – egyedi fotókkal készült dekor csempéket, mozaik lapokat, fa hatású padló- és falburkolatokat - a hatalmas, modern bemutatóteremben láttuk felburkolva is. Egy pár kedvencet meg is mutatok:

Fa hatású csempe

Fa hatású csempe

Csempe

Csempe saját fotókkal

Mozaik burkolat rejtett világítással

Mozaik burkolat rejtett világítással

Divat a fekete-fehér, a shabbychic jellegű és a figurális csempék is:

Csempe

Csempe saját fotókkal

Csempe Lány

Csempe lány

Pecsétek

Pecsétek nyomatok

Wisla-ban a Gotebiewski Hotelben volt a szállásunk, ahol a gyár vezetőségével együtt vacsoráztunk. A tradicionális lengyel étteremben káposztaleves, Tyskie sör és hegyi zene várt minket. A szoba erkélyéről látszott a völgyfolyó, a hegyeken lévő házakból felszálló füstfelhők és a helikopter leszálló.

Köszönet az Aperker Kft. csapatának a meghívásért és a profi szervezésért!
És köszönet a Pilch gyárnak a 8mm-es burkolatból kivágott lóért!

Ajándék Ló

Ajándék ló

Házikók a csempén

Házikók a csempén

Pilch

Pilch (Lengyelország)

Ma Indusztiál stílusra hangoltunk egy szuterént. Valahogy így...


Kérdezz e-mailben: Ferenczi Éva

2015.09.30.

Fehér falak mellett egy-egy falszakaszon felfedve hagyjuk a natúr téglákat.

Akár egy loft lakás, vagy különleges régi gyárépület, üzemcsarnok - csak alacsonyabb a belmagasság. Ez egy praktikus kis szuterén: ipari jellegű, naturális berendezéssel, szürke fekete natúr bútorokkal, funkcionális kiegészítőkkel – semmi fölösleges sallang.

A hálószobában az ágy fölött talpfába rejtett világítás, mellette az éjjeli szekrények fölött a mennyezetről belógatott lámpák adnak hangulatfényt és helyi megvilágítást az olvasáshoz. Függőleges és vízszintes gipszkarton sávok mögött futó flexibilis LED szalagok meleg fehér fényei teszik otthonossá a helyiségeket.

Kellemes hangulatú iroda-otthon van kialakulóban, ahol a főszereplő a lakásvilágítás.

Indusztriál hangulat

Hangulat lap
Készítette: Ferenczi Éva

Kelet és nyugat a konyhában


Kérdezz e-mailben: Ferenczi Éva

2015.09.02.

Otthonok és Kertek Magazin – Szakértő: Ferenczi Éva

A keleti és a nyugati kultúra jellegzetesen ötvöződik Kelly Hoppen, nemzetközileg elismert designer munkájában ezúttal is. A letisztult vonalak, a semleges színű bájos monokróm hangulat és a pazar gazdagság egészen egyedi módon találkozik egymással a konyhatérben.

A lenyűgöző otthon központi része a konyha, az ablak előtt húzódó magas főző-étkező félszigettel. A pult vastag üveglapján tükröződik a beáramló fény és a fa zsalu sötét ritmusa. Ahogy tükröződik az egész konyha berendezése is a magas fényű kamraszekrényen. A szekrényajtókon extra hosszú, függőlegesen rögzített fogantyúk egységet alkotnak a toronyban elhelyezett, oldal zsanéros beépíthető sütő-gőzpároló készülékek hasonló fogantyúival.

Konyha

Az egybenyitott terek monokróm hangulatában a karakteres konyhaszekrények lábazatába süllyesztett rejtett világítás szinte lebegteti a sötét bútorokat, és a természetes és mesterséges megvilágítások meleg fénye hangulatossá teszi az egybenyitott tereket. A szürke színű öntött műgyanta padló megnyugtató alapot biztosít a térben elhelyezett bútoroknak, ahol helyenként vörös-barna meleg színárnyalatú szőnyegek törik meg a visszafogott színvilágot.

A világítás egy nagyszerű módja, ha fényes felületű függesztett és mennyezetre szerelt labda lámpák irányított fényei biztosítják a kellő megvilágítást. Miközben az egyedi olasz Boffi konyha tükröződő ajtófrontjain megsokszorozódnak a fények, látszólag a főzőlap is lebeg a vastag üveg munkapulton.

Konyha

A luxus design része a tükrös felületű, mindkét irányba elhúzható szürkésbarna taupe színű tolóajtós, polcos tároló, mely a tálalás kellékeit rejti. Ha akarjuk, eltakarja, ha akarjuk, felfedi a polcon tárolt tárgyakat. Itt katonás fegyelemmel sorakoznak az étkészletek, design kiegészítők, vízszintes vonalaikkal rímelnek a fa zsaluzia vízszinteseire.

Két szürke váza áll őrt az üvegpulton a négyrózsás, 90 cm széles lineáris elrendezésű gáz főzőlap mellett. Praktikus megoldás, hisz nincs több átnyúlás a serpenyők fölött, hogy elérjük a hátsó égőt. Minden tisztán fénylik és csillog: a kandalló fekete kerete rímel a konyhabútor frontokra, és a fények visszacsillannak a széktámlán végighúzódó króm székváz anyagán. A kandalló két oldalánál szimmetrikusan elhelyezett nyitott tároló lapjai mögül a rejtett világítás meleg fehér fényei kiemelik a polcon tárolt tárgyakat.

Konyha

Jellegzetes KH design a falon karakteres fekete keretben lévő fekete-fehér fotó. Az öreg falra szerelhető telefonkészülék és a dézsában elhelyezett mini pálma egzotikus hangulattal járul hozzá az egyedi konyha dizájnhoz, miközben az öblös ülőkéjű csővázas, fehér bőrrel bevont bárszékek várják a megpihenni vágyókat, a kellemes beszélgetésre a konyhafélsziget köré húzódó társaságot.

Igazán egyedi, finom luxus az év bármely szakában egzotikus falatok és pikáns italok mellett élvezni egy Kelly Hoppen által tervezett stílusos konyha időtlen eleganciáját.

Előtér

Fák, virágok, zuhanyozók


Kérdezz e-mailben: Ferenczi Éva

2015.06.03.

Otthonok és Kertek Magazin – Szakértő Ferenczi Éva

A napfényes kültéri fürdőszoba kialakítás központi eleme az elegáns ovális kád, melynek a víz és a levegő kékjére festett íves fal nyújt hátteret. A fal – mely a tengert idézi - a kék égben folytatódik fokozva a tér tágasságát.

Az ovális térbe állítható kád két személy részére is kényelmes fürdőzést biztosít, és hajlataira a félköríves zuhanyzó íve kellemesen rímel. Az egyszerű zuhanykialakítás része a szögletes fali esőztető zuhanyfej, a falba épített zuhany csaptelep és a tárolásra alkalmas falfülke.

A fekete kavicsokon szinte lebegnek a természetes kőlapok, melyek kijelölik a „fürdőszoba” közlekedő útvonalát. A kavicsokon megcsillanó szürke árnyalatok és a zuhany rész bézs felületeinek szín-játéka izgalmas a szemnek; a trópusi növények, és a pálmafa nyújtotta árnyék pedig üdítő a testnek.

Ovális térbe állítható kád

Ovális, térbe állítható kád

Az egzotikus, meleg trópusi hangulatú kültéri fürdőszoba fókuszpontja a réz kötényes, szabadon álló kád.

Masszív bambusz térelválasztó kerítéspanelek és cölöpök határolják a fürdő helyiség területét. Színeik – a meleg barnák, a rézvörös és a sárga buja árnyalatai - jellemzik a „fürdőszoba” hangulatát.

Porcelán fogantyús nosztalgia csaptelepek és antik jellegű kézi zuhanyfejes szett teszi romantikussá a látványt. Zuboghat a víz a rusztikus esőztető zuhanyfejen keresztül a kemény trópusi fa padlóra, itt nincs szükség zuhanytálca kialakítására sem.

A természet adja a dekorációt, a fák és cserjék pedig szűrt árnyékot nyújtanak a forróságban.

Éjjel a csillagok világítanak, és e mellett hangulatfényeket mécsesekkel, helyi megvilágítást függesztett lámpásokkal is adhatunk.

Réz kötényes, szabadon álló kád

Rézkötényes, szabadon álló kád

Egy hely, ahol a nyitott tereknek köszönhetően víz, tűz, fa és kő felület egységet teremt. A hálószoba és a fürdőszoba össze van nyitva a külső térrel, a félig fedett, félig szabadtéri kialakítás kád nélküli, ám dupla zuhanyozásra van lehetőség.

A fali zuhanyrózsa esőztető és vízesésszerű funkcióval is rendelkezik, hangulatos megvilágítást az esőztetőbe épített LED világítás biztosítja.

A sziklafal rusztikus porózus felületével, nagyon durva textúrájával kellemes ellentéte a natúr, mennyezetre is felfutó selyemfényű, sima faburkolatnak. A teljesen természetes, egyszerű, letisztult formájú bútorok, a természetes színek, a begyújtott kandalló tüze kiegészítik a fürdő hideg felületeit. A körül ölelő környezet uralkodó színei - a fehér, homok, natúr fa és a króm – megnyugtató relaxációt biztosítanak.

Esőztető fényterápiával

Esőztető zuhany fényterápiával

A klasszikus oroszlánlábakon álló, dobogóra állított türkiz zöld kád uralja a kert zugot, miközben óriás levelek ölelik körül és adnak árnyékot a fürdőzéshez. Vörös árnyalatokban játszó barna fa színek és ezer árnyalatban fénylő zöldek idézik a tipikus trópusi hangulatot. Trópusi fából készült kültéri kiegészítő bútorok, oszloptalpon álló lerakó asztal fokozza a kényelmet. Az előtérben látszó, szintén rácsos-dobogós kialakítású, oszlopra szerelt zuhany buja pálmalevelek alatt biztosítja a hűsítő felfrissülést.

Trópusi zuhanyzó

Trópusi zuhanyzó

A természetes kőfal és a róla leomló buja kúszó növényzet ellentéte a letisztult, szinte észrevehetetlen zuhanykialakításnak, ahol extra méretű falburkolatok rejtik a falba építhető zuhany csaptelep alkatrészeit és légiesen lebegő esőztető zuhanyfej biztosítja a trópusi eső élményt. A zuhanylefolyó keskeny rése kijelöli az egyedi zuhany területét. Ez a manapság oly divatos szintbeépített zuhanytálca megoldás elegáns, puritán és akadálymentes.

Akadálymentes zuhanyzó

Elindult "Az év képe 2014" szavazás


Kérdezz e-mailben: Ferenczi Éva

2015.01.13.

Indítsuk az Újévet egy szavazással, döntsük el együtt, hogy a hónap képei közül melyik lesz az a munka, amely "Az év képe" címet is elnyeri!

2015. január 13. és február 3. között lehet voksolni (Like formájában) az albumban szereplő képek valamelyikére itt!

A legtöbb Like-ot összegyűjtő látványterv készítője egy gyönyörű Dorka Petrity táskával lesz gazdagabb! Az oldalt Like-olók és az albumot megosztók között 10.000 Ft értékű, a szolgáltatásainkra beváltható utalványt sorsol ki az ARCHLine.

Az Év képe

Ha tetszik, Lájkold és Oszd meg az általam készített 3D képet. Itt nézheted meg az augusztusi hónap képét!

Vagy kiválaszthatod a kedvencedet az összes kép közül.

Ferenczi Éva

Készítette: Ferenczi Éva